Ballina / Teknologji / 5 legjenda për bateritë e telefonit të mençur
5 legjenda për bateritë e telefonit të mençur

5 legjenda për bateritë e telefonit të mençur

Prej tash do të jeni më të informuar se si të ndërroni mënyrën se si mbushni baterinë e telefonit tuaj.

Shpesh herë jemi informuar prej stafit të IT ose ndonjë inxhinieri, për këshillat se si të shtojmë jetëgjatësinë e baterisë së telefonit tonë. Por asnjë nga mitet në vazhdim nuk është e vërtetë.

  1. Mbusheni telefonin vetëm atëherë kur bateria gati është harxhuar

only-charge-your-phone-when-it-s-almost-dead

Bateritë e vjetra nuk ishin të “mençura” duhej që bateria të shkarkohej plotësisht që të mbushej prapë, transmeton Express. Bateritë lithium-ion punojnë me cikle dhe zgjasin për një kohë të caktuar. Një cikël llogaritet 100% e përdorimit të baterisë, pra nëse gjatë ditës keni shfrytëzuar 75% të baterisë dhe ju kanë mbetur edhe 25%. Nëse e mbushni baterinë gjatë natës cikli plotësohet jo kur bateria mbushet 100% por kur ju të shpenzoni + 25% të mbetur pa shfrytëzuar nga dje.

Kjo thyen mitin se bateria duhet të mbushet vetëm kur zbrazet plotësisht.

  1. Përdorni vetëm adapterin original

only-use-the-official-charger

I vetmi ndryshim që bënë adapteri jo origjinal i telefoni është koha për të cilën e mbushë baterinë dhe jo jetëgjatësinë apo dëmtimin e baterisë. Mbushjen e kontrollon vetë aparati telefonik dhe mund të dëmtohet vetëm nëse mbushet me adapter që nuk është për telefona.

Edhe ky mit është i pavërtetë plotësisht.

  1. Mos e përdorni telefonin gjatë kohës sa është duke u mbushur

don-t-use-your-phone-while-it-charges

Kjo është shumë e pavërtetë. Nëse përdorni telefonin gjatë kohës sa ai mbushet kjo bënë që ai të mbushet më ngadalë.

  1. Mbusheni telefonin pasi e keni blerë

 

charge-your-phone-out-of-the-box
Edhe kjo është një legjendë se gjoja bateria ka një “kujtesë” dhe kur e mbushni për herë të parë ajo fillon jetën e saj. Kjo është e pavërtetë plotësisht dhe bateria funksionon normalisht sikur të kishte qenë në përdorim.

  1. Mos e leni telefonin duke u mbushur gjatë gjithë natës

charging-overnight-ruins-your-battery-lifeShumica e baterive sot përdorin një “teknologji e cila kontrollon rrjedhën” e cila redukton kur bateria arrin të mbushet 80 % i ulë elektricitetin dhe e ndalë atë plotësisht kur bateria arrin 100%. Pra, flini pa merak se bateria e telefonit tuaj i rri gati vetës dhe është e sigurt, por ky mit është i pavërtetë.

 

Rreth promo

Komentoni

Email adresa juaj nuk është publikuar.Fushat e kërkuara janë mbushur *

*

Dil në fillim
promo.infosite.alpromo.infosite.co
Na konktatoni

Na dërgoni një email dhe ne do ju përgjigjemi së shpejti!

Pyejte? Jemi gati për të ju ndihmuar!

Kliko Enter për të biseduar