Ballina / Teknologji / Android mposhtë Apple
Android mposhtë Apple

Android mposhtë Apple

Firma e hulumtimit të tregut, comScore, pas publikimin të rezultateve të tregut amerikan të telefonave inteligjentë për muajin gusht, ka konstatuar se rreth 191.1 milionë njerëz në Amerikë kanë blerë një telefon të ri inteligjent gjatë tremujorit të tretë të këtij viti, që përfundoi në muajin gusht.

114

Këto të dhëna tregojnë se kompania Apple vazhdon të jetë prodhuesja më e madhe e telefonave inteligjentë, me 44.1% të tregut. Më pas vendin e dytë e mbanë Samsung dhe LG me 27.4% dhe 9.1%, respektivisht. Motorola dhe HTC janë pastaj me 4.7% dhe 3.4%, respektivisht.

332
Ndërsa, sa i përket sistemit operativ më të përdorur tek telefonat inteligjentë, Android mbizotëron akoma, pavarësisht se ka pësuar një rënie krahasuar me tremujorin e mëparshëm. Tani, Android zë 51.7% të tregut, ndërsa iOS zë 44.1%. Sistemi operativ mobil i Microsoft0it zë vetëm 2.9% të tregut.

m

comScore ka përpiluar edhe një listë me aplikacionet më të përdorura në telefonat inteligjentë. Lista kryesohet nga aplikacioni Facebook, i cili është i instaluar në 3 nga 4 telefona inteligjentë në SHBA. Pas tij janë Facebook Messenger dhe YouTube me 59.8% dhe 59.5%.

 

Rreth promo

Komentoni

Email adresa juaj nuk është publikuar.Fushat e kërkuara janë mbushur *

*

Dil në fillim
promo.infosite.alpromo.infosite.co
Na konktatoni

Na dërgoni një email dhe ne do ju përgjigjemi së shpejti!

Pyejte? Jemi gati për të ju ndihmuar!

Kliko Enter për të biseduar